یازده عضو شورای امنیت خواهان لغو ممنوعیت‌های طالبان علیه زنان افغانستان شدند

العربیه
یازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، جمعه 23 دی در حاشیه نشستی غیرعلنی از حکومت طالبان خواستند، «تمامی اقدامات سرکوب‌گرانه» علیه زنان در افغانستان را لغو کند.

ایشیکانی کیمیهیرو، سفیر ژاپن، به نمایندگی از 11 کشور از اعضای شورای امنیت شامل آلبانی، برزیل، اکوادور، فرانسه، گابن، ژاپن، مالت، سوئیس، امارات، بریتانیا و آمریکا، گفت: «از طالبان می‌خواهیم که تمامی اقدامات سرکوب‌گرانه علیه زنان و دختران را لغو کند».

باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا، پیش از آغاز این نشست در «توئیتر» نوشت: «امروز درباره واکنش بین‌المللی یکپارچه نسبت به اقدامات طالبان گفت‌وگو خواهیم کرد». او افزود: «هدف ما، جلوگیری از درغلتیدن به فاجعه انسانی و لغو ممنوعیت‌های تحمیل‌شده به زنان و دختران است.»

این کشورها از طالبان خواستند که به حقوق زنان و دختران افغانستان و مشارکت کامل، برابر و معنا‌دار و مشارکت آنها در تمام عرصه‌های جامعه، از سیاست و اقتصاد گرفته تا آموزش و فضای عمومی، احترام بگذارد.»

این اعلامیه به طور خاص به محرومیت زنان و دختران از مدارس و دانشگاه‌ها و ممنوعیت اشتغال زنان در سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی اشاره دارد.

در این اعلامیه آمده است که به‌دلیل این ممنوعیت، «سازمان‌های غیردولتی نمی‌توانند به مردم، به‌ویژه زنان و دخترانی که به شدت به وسایل و خدمات حیاتی نیاز دارند، دسترسی داشته باشند.»

چندین سازمان بشردوستانه تصمیم گرفتند فعالیت‌های خود را به دلیل این ممنوعیت که در 24 دسامبر از سوی دولت طالبان اعلام شد، متوقف کنند با این حال، سازمان ملل مقرر داشت، فعالیت‌های خود را ادامه دهد.

امضاکنندگان این اعلامیه، جمعه تاکید کردند که «وضعیت زنان و دختران در افغانستان باید در اولویت دستور‌کار شورای امنیت باقی بماند.»
توجیه‌گری طالبان

شایان ذکر است که بلال کریمی، جانشین سخنگوی گروه طالبان روز گذشته در توجیه ممنوعیت آموزش دختران و زنان در افغانستان اعلام کرد که این اقدام حکومت بر اساس احکام شرعی است.

کریمی در گفت‌وگوی اختصاصی با «العربیه» مدعی شد طالبان حقوق و خواسته‌هایی به زنان داده که پیشتر در افغانستان نداشتند.

وزارت آموزش عالی حکومت طالبان، ماه گذشته در دستورالعملی الزامی از دانشگاه‌های افغانستان خواست تا اطلاع ثانوی مانع ادامه تحصیل زنان در دانشگاه‌های این کشور شوند.

ندا محمد ندیم، وزیر آموزش عالی طالبان در دفاع از این تصمیم، گفت: «اگر با بمب اتم هم به ما حمله کنند، از تصمیم منع آموزش زنان، عقب‌نشینی نخواهیم کرد.»

طالبان همچنین در دستور‌العمل دیگری خواستار توقف اشتغال زنان در سازمان‌های غیردولتی در افغانستان شده است.

مقامات طالبان مدعی شدند، منع اشتغال زنان در این سازمان‌ها به‌دلیل عدم رعایت حجاب از سوی زنان بوده و تهدید کردند در صورت عدم اجرای این دستورالعمل، مجوز فعالیت سازمان‌ها را لغو خواهند کرد.

منابع خبری به «العربیه» گفتند که طالبان درصدد ایجاد ممنوعیت برای اشتغال دختران در مراکز تجاری هستند.