آراء متناقض دو دادگاه، سرنوشت متقاضیان داروی سقط جنین را مبهم کرده است

بی بی سی
یک قاضی دادگاه فدرال منصوب ترامپ در تگزاس دستور داده است که استفاده از یک قرص سقط جنین در این ایالت ممنوع شود.

این قرص که میفپریستون نام دارد نزدیک به بیست سال است که در آمریکا مجاز است و توسط پزشکان تجویز می‌شود.

یک ساعت پس از حکم این قاضی، یک دادگاه دیگر با قاضی منصوب باراک اوباما در ایالت واشنگتن، با رایی دیگر حکمی داده است تا استفاده و دسترسی این قرص هیچ تغییری نکند.

پیش بینی می‌شود که این دو حکم متناقض سرنوشت این قرص و استفاده از آن را به دیوان عالی آمریکا بکشاند.

قاضی ماتیو کاسماریک در تگزاس، حکم خود را برای هفت روز به تاخیر انداخته تا دولت فرصت لازم برای فرجام خواهی داشته باشد.

تصمیم او می‌تواند دسترسی میلیون‌ها زن به داروی مهم میفپریستون را محدود کند. سال گذشته, دیوان عالی آمریکا حمایت قانون‌اساسی از سقط جنین را لغو کرد که به ممنوعیت سقط جنین در چندین ایالت آمریکا منجر شد.

ائتلاف دفاع از آزادی، یک گروه ضد سقط جنین، که به دادگاه شکایت کرده، گفته است ایمنی این دارو هیچ‌گاه به دقت بررسی نشده است.

قاضی کاسماریک در حکم خود گفته است که تاییدیه سازمان دارو و غذای آمریکا بر این دارو ناقض مقررات ناظر بر صدور مجوز گروهی از داروها بوده است.

این در حالی است که سازمان غذا و دارو آمریکا پیش از تایید قرص میفپریستون در سال ۲۰۰۰ چهار سال را به بررسی این دارو گذرانده بود.

تحلیل گران حقوقی می‌گویند این حکم می‌تواند اساس نظام نظارت بر داروی آمریکا را زیر و زبر کند.

یک ساعت بعد از حکم دادگاه تگزاس، دادگاه دیگری در ایالت واشنگتن حکم داد که سازمان غذا و دارو، قرص میفپریستون را در این ایالت قابل دسترس نگاه دارد.

ائتلاف دفاع از آزادی حکم دادگاه تگزاس را یک «پیروزی بارز» برای زنان و پزشکان خوانده است.

جین منچینی، رئیس یک گروه ضد سقط جنین دیگر این حکم را «گامی به جلو برای زنان و دختران خوانده» است.

میفپریستون، بخش اول یک رژیم دارویی برای سقط جنین است که به بارداری پایان می‌دهد. داروی دوم که میسپروستول نام دارد رحم را تخلیه می‌کند.

اولین بار این دارو برای پایان بارداری تا هفت هفته بعد از تشکیل نطفه، تایید شده بود.

در سال ۲۰۱۶ استفاده از این دارو برای بارداری تا برای ده هفته بعد از تشکیل نطفه تغییر کرد.

از میفپریستون برای درمان زنانی که دچار سقط جنین ناخواسته یا سندروم کوشینگ شده‌اند نیز استفاده می‌شود.

سازمان غذا و داروی آمریکا، کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا و سایر سازمان‌های اصلی پزشکی می‌گویند استفاده از این دو دارو خطری ندارد.

سازمان غذا و داروی امریکا گزارش کرده است که از زمان تایید این قرص در سال ۲۰۰۰ یعنی در ۲۰ سال گذشته، ۲۶ مورد مرگ مرتبط با آن گزارش شده که نرخ مرگ و میر ناشی از آن را به ۰.۶۵ از هر ۱۰۰ هزار سقط جنین دارویی می‌رساند. در مقام مقایسه مرگ و میر ناشی از استفاده از قرص آسپیرین۱۵.۳ در هر ۱۰۰ هزار نفری است که از این دارو استفاده می‌کنند.

هفته گذشته فرماندار دموکرات ایالت واشنگتن اعلام کرد مقام‌های این ایالت ذخیره‌ای سه ساله از قرص میفپریستون را انبار کرده‌اند تا در صورت ممنوع شدن این دارو در کشور، دسترسی زنان به آن را تسهیل کند.

چند روز بعد از ان فرماندار جمهوری‌خواه ایالت همسایه آن، آیداهو، قانونی را امضا کرد که «قاچاق مرتبط با سقط جنین» را غیرقانونی می‌کند و براساس آن کمک به افراد زیر ۱۸ سال، بدون اجازه والدینشان برای ترک آیداهو به قصد سقط جنین ممنوع خواهد شد.