حق رای به زنان در جلسه اسقفها، گام تاریخی پاپ فرانسیس بی بی سی
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکها جهان، به زنان حق تاریخی برای رای دادن در جلسه می دهد.
پاپ برای اولین بار به زنان اجازه می دهد در یک نشست جهانی تاثیرگذار اسقفها در ماه اکتبر رای دهند - اقدامی که به عنوان حرکتی تاریخی مورد استقبال قرار گرفته است.
قوانین جدیدی که روز چهارشنبه اعلام شد، به پنج خواهر مذهبی حق رای در مجمع «سینود» که یک نهاد مشورتی پاپ است، میدهد.
در گذشته، زنان تنها به عنوان ناظر مجاز به حضور در این گردهمایی بودند.
مردان همچنان اکثریت آرا را در این گردهمایی تأثیرگذار دارند. با این حال، اصلاحات به عنوان یک تغییر قابل توجه برای کلیسای کاتولیک رومی، که برای قرنها تحت سلطه مردان بوده است، تلقی می شود.
کنفرانس انتصاب زنان مستقر در آمریکا، که از زنان کشیش حمایت می کند، این اصلاحات را «یک تَرَک قابل توجه در سقف شیشهای رنگی» نامیده است.
این گروه در توییتر نوشت: «نمایندگان و اسقفهای واتیکان سالها مقاومت میکردند و تیرک دروازهها را با هر انجمنی حرکت میدادند که چرا زنان اجازه رای دادن ندارند. دلیل ناگفته همیشه تبعیض جنسی بود.»
پاپ همچنین اعلام کرد که حق رای به ۷۰ عضو غیرروحانی جامعه مذهبی اعطا خواهد شد که ماهیت سینود را از یک مجمع صرفا سلسله مراتبی تغییر میدهد.
کریستوفر لمب، خبرنگار واتیکان در مصاحبه با سرویس جهانی بیبیسی گفت که این تغییرات «بسیار مهم» بوده و تلاش پاپ برای اتخاذ تصمیمات در مورد آینده کلیسا را فراگیرتر کرده است.
او افزود که اصلاحات مربوط به زنان منعکس کننده گفتگوی «بی سابقه» پیرامون نمایندگی زنان است که مدتی در جریان بوده است.
همچنین آقای لمب پیشبینی کرده که پاپ با «مقاومت قابل توجهی» از سوی برخی بخشهای کلیسا بر سر این تصمیم اخیر مواجه خواهد شد.
|