سوشیتد پرس: زنان افغانستان بهای به قدرت رسیدن طالبان را میپردازند العربیه
دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲-Agust 13, 2023
«آسوشیتد پرس» در گزارشی نوشت که دو سال پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به نظر میرسد بیشترین ضرر را زنان و دختران این کشور کردهاند.
بر اساس این گزارش که دوشنبه 24 اسد (مرداد) نشر شد، طالبان با آنکه توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشدهاند، اما به حکومتداری در افغانستان دادمه میدهند و بهای آن را زنان این کشور میپردازند.
بنا به این گزارش، طالبان ادعا میکند که وضعیت امنیتی را بهبود بخشیده و با قاچاق مواد مخدر مبارزه کرده اما محدودیتهای این گروه علیه زنان مورد انتقادهای شدید کشورهای خارجی قرار گرفته است.
کشورهای خارجی، سازمانهای حقوق بشری و نهادهای بینالمملی این محدودیتها را محکوم کردند. سازمان ملل متحد اعلام کرد که این محدودیتها مانع بزرگی برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت قانونی افغانستان هستند.
دو سال گذشته طالبان ممنوعیتهای گسترده علیه دختران و زنان افغان وضع کرده است. زنان از حضور در پارکها، سالنهای ورزشی، دانشگاهها و کار کردن در ادارات دولتی و غیردولتی و همچنان سازمان ملل متحد منع شدهاند.
در گزارش همچنین آمده که کمکهای بشر دوستانه به دلیل محرومیت کارمندان زن در بخش خدمات بشردوستانه کاهش یافته است.
از سوی دیگر، کمک کنندگان نگران هستند که کمک آنها به دست طالبان بیفتد.
خطر قحطی در پی کاهش کمکرسانی به افغانستان
این در حالی است که کارشناسان هشدار دادهاند که میلیونها نفر در افغانستان احتمالاً در زمستان پیشرو به دلیل کاهش کمکهای خارجی، با قحطی و کمبود مراقبتهای صحی مواجه شوند.
یان اگلند، دبیرکل شورای پناهندگان نروژی به شبکه «صدای آمریکا» گفته است: «جان میلیونها زن و کودک گرسنه در زمستان امسال در افغانستان در خطر است.»
از جمعیت تقریبا 38 میلیون نفری افغانستان، حداقل 15 میلیون نفر نیاز مبرم به کمکهای غذایی دارند. اما برنامه جهانی غذا اعلام کرده که میتواند تنها به 5 میلیون نفر در ماه اوت کمک کند و این امکان وجود دارد که کمکهای غذایی در ماههای آینده کاهش یابد.
|